Lainaa heti blogi

Kulutusluotto heti tietoisku – kaikki mitä sinun pitää tietää kulutusluotoista

Yllättävissä elämäntilanteissa talouskin voi joutua hetkittäin ahtaalle: uuden asunnon remontointi, avioero, auton hankinta, työttömyys. Silloin kulutusluotto on hyvä pelastusrengas.

Elämänmuutokset tulevat usein eteen nopeasti ja arvaamattomasti ja ne voivat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi.

Kulutusluotto on yksi tapa tuoda joustoa elämään. On hyvä muistaa, että lainan ottaminen ei ole aina merkki raha-asioiden huonosta hoidosta. Monesti kulutusluotto on hyvä ratkaisu lyhytaikaiseen rahan tarpeeseesi. Voit välttää monta unetonta yötä kun saat vähän tilaa talouden hoitoosi eikä sinun tarvitse koko ajan murehtia sitä, riittävätkö rahasi talouden pyörittämiseen.

Mitä kulutusluotto tarkoittaa?

Kulutusluotto on kuluttajalle myönnettävä laina, joka on joko vakuudellinen tai vakuudeton. Yleisimmät kulutusluotot ovat rahoituslaitoksesta kertaeränä tilille maksettava kulutusluotto tai korttiluotto. Tilastokeskuksen määritelmän mukaan kulutusluotto on kotitaloudelle myönnetty laina, jotka on myönnetty henkilökohtaiseen käyttöön tulevien kulutustavaroiden ja palveluiden hankkimiseksi. Tähän merkitään muun muassa kaikki tili- ja luottokorttiluotot (myös luotolliset sekkitilit), matkoja varten myönnetyt luotot (muut kuin opinto- tai työmatkat) ja muut luotot, jotka on myönnetty kotitalouksille kulutukseen (esim. autoon, kodinkoneisiin jne. myönnetyt luotot).

Millaisessa elämäntilanteessa kulutusluotto yleensä otetaan?

Usein syynä on jokin vähän suurempi hankinta, kuten auto, moottoripyörä, lomamatka, vene, iso kodinkone tai asunnon remontointi. Kulutusluottoa otetaan tyypillisesti myös lainojen yhdistelyyn. Usein kulutusluoton ottamista harkitaan pitkään. On kuitenkin hyvä muistaa, että kulutusluotto mahdollistaa myös isompien hankintojen tekemisen nopeasti. Jokainen asiakas tietysti päättää lainan käyttötarkoituksen itse.

Ketkä ottavat kulutusluottoja?

Kulutusluottoja ottavat kaikenikäiset työssä käyvät ihmiset. Tutkimuksen mukaan 33 prosentilla 15–74-vuotiaista suomalaisista on jonkin lainen kulutusluotto. Väestöön suhteutettuna tämä merkitsee, että sitä on noin 1,3 miljoonalla tuohon ikäryhmään kuuluvalla suomalaisella on kulutusluotto. Kulutusluoton käyttö on yleistynyt, sillä vuonna 1999 kulutusluottoa oli 28 prosentilla kyselyyn vastanneista.

Entä kulutusluoton määrä?

Keskimääräinen lainamäärä oli Finanssialan Keskusliiton mukaan viime vuonna 8 700 euroa. Kun on kyse vakuudettomasta lainasta, kulutusluottojen suuruus vaihtelee yleisimmin muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon, ja tällaista kulutusluottoa myöntävät useimmiten pienlainayhtiöt sekä muut rahoituslaitokset. Perinteisiltä pankeilta on mahdollista saada kulutusluottoa jopa kymmeniä tuhansia euroja vakuuksia vastaan tai takaajien avulla. Lainaehdot, korot sekä kustannukset eri rahoittajien välillä vaihtelevat yhtä paljon kuin myönnettävät lainasummat, siksi kuluttajan kannattaa kartoittaa mahdollisuutensa lainan saantiin ja sen jälkeen vertailla palvelujen tarjoajia keskenään.

Kulutusluotoilla on huono maine. Vai onko?

Kulutusluotto, tuo kaikkien huulilla viivyttelevä nykymaailman ilmiö, joka mahdollistaa monille unelmiensa toteuttamisen. Toisille se on myös välttämätön apu suurten menoerien edessä. Luotonantajat sen sijaan harkitsevat tarkkaan, kenelle laina myönnetään. Lainan ottaminen ei ole merkki huonosta raha-asioiden hoidosta.

Mistä tiedän, onko kulutusluotto minulle oikea ratkaisu?

Kulutusluoton avulla voit toteuttaa suunnitelmasi juuri silloin, kun sinulle sopii. Voit maksaa luottoa takasin sinulle sopivissa kuukausierissä, tuhlaamatta kertyneitä säästöjäsi.Rahaa pitää jäädä aina muuhunkin elämiseen lainanmaksujen ja muiden kulujen jälkeen. Voit laskea lainalaskurilla, minkä suuruiset kuukausierät valitsemallasi kulutusluotolla on. Jos ottaa kulutusluoton pitkällä laina-ajalla, saa takaisinmaksuun pelivaraa. Lisäksi yllättävien tilanteiden ilmaantuessa lainasuunnitelmaa voidaan nykyään muuttaa siten, että kuukausierät ovat asiakkaalle sopivat.

Onhan sekä asiakkaan että lainanantajan etu on se, että asiakas selviytyy hänelle myönnetyn lainan lyhennyksistä ja koroista elämän eri tilanteissa.

Miten arvioin oman lainanhoitokykyni?

Ensin kannattaa vähentää verojen jälkeen käytettävissä olevista tuloista säännölliset menot, kuten asumiskulut, nykyiset lainanlyhennykset ja muut kuukausittaiset menot, kuten ruoka, harrastukset ja vaatteet. Tämän jälkeen käteen jäävällä summalla pitäisi olla varaa lyhentää uutta lainaa.

Apuna laskemiseen kannattaa käyttää esimerkiksi budjetti laskuria ja lainaaheti.net lainalaskuria. Budjettilaskurilla voit laskea omat tulosi ja menosi. Lainlaskurilla voit laskea kulutusluoton kuukausikustannukset.

Mitä kulutusluotto maksaa?

Kulutusluoton kokonaiskulut muodostuvat kolmesta osasta, avausmaksusta, kuukausittaisista lainanhoitokuluista ja koroista. lainaaheti.net palvelusta löytyy monta kulutusluotto vaihtoehtoa, joissa on kohtuulliset kuukausierät ja voit saada kulutusluoton heti ilman vakuuksia. Kulutusluottojen korot vaihtelevat laina-ajan mukaan. Mitä pidempi laina-aika, niin sitä pienempi on yleensä vuosikorko. Kulutusluottoja saa lainaaheti.net palvelusta alkaen 8 % korolla.

Mitkä asiat vaikuttavat luottokelpoisuuteesi?

Pankit ja muut rahoituslaitokset tarkistavat aina luottokelpoisuutesi kun haet kulutusluottoa, varsinkin jos on kyse suuremmasta lainasta (autolaina, asuntolaina, remonttilaina ja niin edelleen). Luottoa myöntävät yritykset haluavat myöntää lainaa henkilöille jotka varmasti pystyvät maksamaan takaisin, muuten he häviävät rahaa pitkässä juoksussa. Jos pankin mielestä olet liian riskialtis asiakas, eli suurella todennäköisyydellä jätät lainasi maksamatta, eivät he tule myöntämään sinulle lainaa.

Sinun luottokelpoisuuteesi vaikuttavat ainakin seuraavat asiat:

  • 1. Sinulla on säännölliset tulot eli työpaikka.
  • 2. Sinulla ei ole maksuhäiriöitä
  • 3. Maksat lainasi viimeistään eräpäivänä
  • 4. Sinulla ei ole ennestään liikaa velkaa
  • 5. Menosi ovat pienemmät kuin tulosi

Katso myös lainaaheti.net - Kulutusluotto heti.