Lainaa heti blogi

Yrityslaina heti - Myyntilaskujen myynti osana yrityksen rahoitusta

Myyntisaamisten rahoitus eli Factoring tarkoittaa myyntisaamisten myymistä jollekin kolmannelle osapuolelle. Myyntisaamisten ostaja perii myyntisaamiset ja kantaa saamisten riskin. Myyntisaamisten myyjä saa korvauksen, joka on yleensä pienempi kuin myyntisaamisten kirjanpitoarvo.

Perinteinen factoring

Perinteisessä pankkien factoring rahoituksessa pankki maksaa yleensä 80 % osuuden yrityksen myyntisaatavista kun lasku lähetetään factoring palveluun. Kun asiakas maksaa laskun, pankki maksaa loput myyntisaatavasta. Näin riskiä hajautetaan pankin ja factoring-asiakasyrityksen välille. Pankki ottaa tietenkin välistä koron ja palvelumaksun.

Laskut rahaksi palvelu

Nykyään on saatavilla erilaisia laskut rahaksi palveluita, joissa kaikki myyntisaatavat maksetaan yrityksesi tilille jopa seuraavana pankkipäivänä – ja halutessasi rahoittaja kantaa riskin puolestasi. Palvelun tarjoaja ottaa luonnollisesti palkkion tästä palvelusta

Laskut rahaksi palvelussa et myöskään tarvitse vakuuksia. Myyntisaamiset toimivat vakuutena, joten omat reaalivakuutesi säilyvät muita tarkoituksia kuten investointeja varten.

Laskut rahaksi palvelu on käyttöpääomarahoitusta

Myyntisaamisten määrä voi vaikuttaa huomattavasti yrityksen rahoitustarpeeseen. Jos maksuajat ovat pitkiä ja myyntisaamisia paljon tarvitaan rahoitusta enemmän kuin tilanteessa, jossa maksuajat ovat lyhyitä ja myyntisaamisia vähemmän. Eli yritys tarvitsee enemmän käyttöpääomaa. Käyttöpääomaa voidaan tietenkin rahoittaa myös yrityslainalla tai yrityksen tulorahoituksella. Joskus factoring rahoitus on kuitenkin oiva vaihtoehto.

Millaisiin tilanteisiin myyntilaskujen myynti sopii?

Monesti yrityksen käyttöpääoman tarve ei kuitenkaan ole tasaista vaan välillä myyntisaamiset ovat yrityksessä isompia ja välillä pienempiä. Tällöin myyntisaamisten myynti on perusteltua. Se tasaa automaattisesti käyttöpääoma tarpeen vaihtelut.

Voit myydä nykyään myös yksittäisen laskun. Vaikka sellaisessa tilanteessa, että laskun summa on huomattavasti suurempi kuin normaalit laskusi.

Myyntilaskuja voi yleisesti myydä vain yritysten välisessä laskutuksessa. Yksityishenkilöille kohdistettuja laskuja ei yleensä osteta.

Laskujen summat ovat riittävän suuria. Pieniä laskuja ei voi myydä ainakaan yksittäin.

Myyntilaskujen myynti sopii hyvin kasvuyrityksille koska rahan kierto nopeutuu. Tällöin myös toiminnan kasvattaminen on helpompaa.

Sopii hyvin toimialoille, joissa on yleisesti käytössä pitkät maksuehdot.


Katso myös lainaaheti.net yrityslainat heti ja Rahoittaja.fi - laskut rahaksi


Yrityslaina heti netistä - muuta laskut rahaksi